Veiligheidsprotocol tijdens de grasveld trainingen

Kroton BeheerNieuws [NL]

Veiligheidsprotocol

We mogen weer volleyballen, maar wel buiten! Heel erg leuk natuurlijk, maar dit moet wel veilig en op 1,5 meter afstand. Dit betekent dat er het een en ander is aangepast en dat we nog niet gewoon kunnen volleyballen. Wij hebben 3 velden ter beschikking op de golfafslag. Om voor iedereen duidelijk te hebben wat de regels zijn, brengen wij jullie hiervan op de hoogte doormiddel van dit veiligheidsprotocol en doormiddel van posters op de website, facebook, Instagram en langs de velden.

Buiten volleyballen doen we op 1,5 meter

Dit houdt in dat je, je 5 minuten voor de training, tijdens de training en na de training houdt aan de 1,5 meter regel. Na de training (90 minuten) is de vereniging niet verantwoordelijk voor jouw gedrag.

Als je klachten hebt, blijf je thuis 

Communiceer dit met het bestuur/de trainer. Ook Blijf je thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het coronavirus. Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact.

Zit zo min mogelijk aan je gezicht en hoest en nies in je elleboog.

Spelen op de grasvelden.

We spelen bij de velden op de golfslag. Om de grasvelden heen is voldoende ruimte om 1,5 meter aan te houden voor mensen die op dat moment niet volleyballen, bijvoorbeeld de toezichthouders en de wisselspelers. Er loopt een toezichthouder van de Aclo op het terrein. Deze is ook het aanspreekpunt We trainen met maximaal 8 personen op 1 veld, zodat er 4 tegen 4 gespeeld kan worden. Blokkeren is niet toegestaan. Het is de bedoeling dat je op je eigen veld blijft. Alleen de trainer of toezichthouder mag tussen de velden doorlopen. Leden kunnen zich inschrijven via een google formulier. Dit formulier staan in de nieuwsbrief en op de site: https://kroton.nl/sign-up-grass-field-practices/ Het bestuur houdt er toezicht op dat het limiet van 8 personen niet wordt overschreden.

Voor de training desinfecteer je je handen

Naast het veld staat desinfectiemiddel. Hiermee maak je je handen schoon voor je het veld betreedt. Je materiaal (tas en schoenen) leg je ook 1,5 meter uit elkaar.

Desinfecteren van de ballen 

Per veld is er 1 ballentas met 5 ballen. Deze tas ligt in het hok tegenover de balie (gevonden voorwerpen) en mag door 1 persoon opgehaald worden en moet ook door 1 persoon weer teruggebracht worden. Voordat de eerste training begint, moeten de ballen gedesinfecteerd worden met water een zeep. Ook na elke training moeten de ballen gedesinfecteerd worden met water en zeep. Dit gebeurt door 1 lid van het team of de trainer. Wij zorgen ervoor dat naast de velden emmers met water en zeep staan om zowel de ballen mee te desinfecteren. 

Verstellen van de netten 

Het verstellen van de netten wordt alleen door de trainer en/of toezichthouders gedaan. Het opbouwen van het veld wordt door het eerste team gedaan en het afbreken en opruimen door het laatste team. Het materiaal voor de velden ligt op dezelfde plek als de ballen.

Wisseltijd 

Iedereen komt niet eerder dan 5 minuten voor het begin van de training op de golfslag. We trainen 90 minuten met aan het einde van de trainingen 15 minuten wisseltijd zodat trainingsgroepen elkaar zo min mogelijk kruisen. Iedereen heeft zo spoedig mogelijk na de training de accommodatie verlaten (uiterlijk 10 minuten na de training). Uiteraard houd je ten alle tijden 1,5 meter afstand.

Omkleden

De Kleedkamers van de ACLO zijn niet geopend. Kom dus in sportkleding naar de training en douche thuis. 

High Five en yell

Vanzelfsprekend is bovenstaande niet mogelijk, bedenk met elkaar een leuke alternatieve manier.

Naleven veiligheidsprotocol

Wij verwachten dat iedereen die komt trainen zich aan het veiligheidsprotocol houdt. Het bestuur ziet hierop toe. Houdt een lid zich niet aan de veiligheid dan wordt dit benoemd. Worden de regels meermaals niet nageleefd, dan dient het lid de training te verlaten. Gebeurt dit 2 trainingen dan wordt het lid verwijderd uit de resterende trainingen.